Heartstopper 3

Heartstopper 3

Anmeldelse i samarbejde med Anders Grønning

Forfatter: Alice Oseman

Udgivelsesdato: 24.05.2022

Første sætning: Søndag d. 23. maj: Okey, jeg er sprunget ud som biseksuel over for min mor

 Heartstopper 3 er tredje bog i en bogserie på i alt 4 bøger. Heartstopper 4 udkommer på dansk til august.

I succeserien “Heartstopper” møder vi igen de to drenge Charlie Spring og Nick Nelson, og vi hører om deres blomstrende forhold.

Charlie og Nick har endelig erkendt deres kærlighed til hinanden, og bog nummer tre handler om, at drengene og alle deres venner skal på skoleudflugt til Paris, og størstedelen af bogen foregår derfor i Frankrig. Det kunne jeg personligt rigtig godt lide, da bogen emmer af ung kærlighed og romantik, og Paris er jo som bekendt kærlighedens by. Derudover får vi indblik i den svære situation, drengene står i, da de skal springe ud overfor deres venner og familie. Ikke alle tager det lige pænt.

I Frankrig skal Nick og Charlie bo på værelse sammen med Aled og Tao, deres gode venner, og vi hører derfor også om de følelser, Tao har for veninden Elle.

Serien “Heartstopper” har helt fra starten haft mange fans, og efter serien blev filmatiseret og udgivet som ungdomsserie på Netflix, er dens popularitet kun steget.

Det undrer mig overhovedet ikke, for selvom denne serie ikke er den første om hverken ung kærlighed eller kærlighed til en af samme køn, så har de her bøger noget, som jeg ikke som sådan er stødt på før. De her bøger, og denne her serie, fanger kærligheden fra et helt andet perspektiv, end det man er vant til at se. 

Beskrivelsen af kærlighed i serien er meget mere blid og forsigtig, end hvad jeg ellers har læst, og vi bliver vidner til et kærlighedsforhold, der udvikler sig meget stille og roligt. Og kærligheden bliver vist fra så mange forskellige perspektiver i de her bøger, hvilket jeg tror, er grunden til, at folk elsker de her bøger så meget. Alice Oseman formår at lade den lidt naive præsentation af kærlighed spille sammen med de enkle billeder, og jeg tror, at lige præcis det, at romanen er en graphic novel, er med til at fange rigtig mange unge læsere.

I bøgerne får man et virkelig fint indblik i alle de ups and downs, som det kan medføre at være homoseksuel. Jeg tror, vi alle kan genkende den der følelse af, om man skal fortælle noget til nogen, eller om man skal lade være. Alice formår i hvertfald, igen igen, at fange en følelse, som vi alle nok kender til, og gør det til noget helt specielt.

Dog bliver historien lige en tand for meget til slut, synes jeg, da Alice Oseman – efter min mening – lader LGBT+ miljøet fylde lidt for meget.

Mette

Bor i Kokkedal med min mand og mine to teenagere. Til dagligt underviser jeg udskolingsklasser i dansk og engelsk.

Relaterede indlæg

Svar