Forfatterinterview: Gabriel Tallent

Forfatterinterview: Gabriel Tallent

Politiken inviterede os til et interview med Gabriel Tallent den 17. september, og efter at være startet på bogen, glædede vi os til at møde mennesket bag. Vi hørte ham fortælle passioneret om personerne i bogen, miljøet og om hvordan det var at skrive om et emne, der ligger så fjernt fra ham selv og hans opvækst. Vi fik herefter yderligere lov til at stille spørgsmål.

Bogen skulle i udgangspunkt være en roman omkring miljø, global opvarmning og overlevelse, men efter at være gået i gang, skrev han sig så meget ind i personen Turtle, at hele historien endte med hende som omdrejningspunkt. Det tog ham 8 år at skrive bogen, og han fortalte at han flere gange var ved at give op. Han startede i en lejlighed uden skrivebord, og var nødsaget til at ligge på gulvet når han skrev.

Han startede med at skrive om de ting, han vidste omkring det område han ville skrive om. Han kommer selv fra byen Mendocino, som også  er der historien foregår. Han elsker byen og området og han mener at det er vigtigt at skrive om miljø og steder, fordi vi snart mister dem.

Man er ikke i tvivl om hans kendskab til området samt naturen, omkring. Man mærker fra første øjeblik, at han kender området som sin egen bukselomme. Da Tallent fandt ud af at han skulle have Turtle som romanens omdrejningspunkt, var han nødt til at bevæge sig ud af sin comfortzone. Tallent fortalte om vigtigheden af den respekt, han var nødt til at have, når man vælger at skrive om et så alvorligt emne. Som han sagde: “I am writing a Real person, I was sitting on the floor, slamming coffee and taking it very seriously. “

Tallent fortæller i interviewet, at han ofte har mødt folk, der har den opfattelse at Turtle var en smuk pige, men det har han i virkeligheden aldrig skrevet. Det er noget folk vælger at tro på, da de godt kan lide karakteren. Han fortæller at det eneste tidspunkt vi ser den rigtige Turtle, er når hun er alene, ellers har hun altid en facade oppe. Turtle er nødt til at holde denne facade, da hun jo holder på en kæmpe hemmelighed.

Bogens titel “Min kæreste elskling” binder emnerne i historien sammen. Det er en sætning som Martin, Turtles far, ofte bruger om Turtle, men når man ved hvad der sker i bogen, virker dette absurd. Her fortalte Tallent til interviewet, at han med historien vil gøre meget ud af at vise, at incest ofte også indeholder kærlighed. Det er ikke så simpelt, som man ofte gør det til. Turtle elsker sin far på trods af de forfærdelige ting, han udsætter hende for, og det er først da hun møder Jacob og Brett at det går op for hende, hvordan andre ser hendes liv.

Det er altid fascinerende at høre forfattere fortælle om tankerne bag deres værker, men det var noget specielt at møde Gabriel Tallent. Hans beslutsomhed om værket, samt hans indlevelse i personerne, miljøet og emnerne gjorde udfaldet, og det at turde gå fra én tanke og ide til en anden er imponerende i sig selv. Han havde utroligt meget på hjerte på dagen, og man mærkede at han havde hjertet med i alle ord og sætninger.

 

Rikke H

Jeg er 25 år, og bor med min kæreste på Vesterbro i København. Jeg er folkeskolelærer på 3.år på en skole i Brønshøj.

Svar