40 uger efter – En kærlig håndsrækning til nybagte mødre

40 uger efter – En kærlig håndsrækning til nybagte mødre

For fem uger siden kom min datter til verden. Fra den ene dag til den anden, er alt anderledes – og alligevel er alt ude i verden præcis det samme som før. Midt i babygylp, bleer og søvnløse nætter er det alligevel lykkedes mig at læse en enkelt bog. Og det var den helt rigtige, jeg valgte at bruge mine kræfter på.

 

Som titlen antyder, beskæftiger bogen “40 uger efter” sig med de første 40 uger efter man har født. Bogen henvender sig hovedsageligt til nybagte mødre, men herhjemme har den nybagte far også haft glæde af flere af kapitlerne.

Med humor og overskud (eller mangel på samme) guider Cana Buttenschøn, med udgangspunkt i egne erfaringer, læseren gennem de følelsesmæssige oplevelser, man som nybagt mor kan gennemleve. På trods af omslagets farve, er her ingen lyserøde briller og heller ikke udelukkende de sædvanlige “husk nu at nyde det” eller “er det ikke bare fantastisk?”, som samtlige kollegaer, fjerne familiemedlemmer og fremmede i Netto konstant udbryder, når man kommer trissende med sin lille nye guldklump. For det ER hårdt, og man SKAL begå fejl, og så er det forresten helt okay at sige, at man faktisk ikke kan lide sin baby lige i dette øjeblik – det kan man nok igen lige om lidt. Selv den altoverskyggende kærlighed og det til tider irrationelle beskytterinstinkt bliver taget under kyndig behandling, så man til sidst får en følelse af, at man nok er ret normal.

Alt det praktiske er selvfølgelig også omtalt. Fra uge til uge er der oplysninger om babys udvikling, hvad man skal huske og små tips og tricks fra forfatterens egne erfaringer som mor og jordemoder blandet med andre mødres oplevelser og tanker.

Det er ikke den store medicinske afhandling, men det var overhovedet heller ikke det, jeg havde brug for som nybagt mor. Tværtimod skulle jeg bruge en letlæst, hyggelig bog, som kunne muntre mig op og som kunne læses i små eller store bidder. Det var lige præcis, hvad jeg fik.

Læs bogen, som det den er: En kærlig håndsrækning til nybagte mødre. Jeg vil selv gå og glæde mig til Cana Buttenschøns næste bog, “40 uger inden”, der udkommer 1/11-2018.

 

Citat fra bogen: D.E.T.G.Å.R.O.V.E.R! – Cana Buttenschøn

 

 

 

 

 

 

 

 

Sider: 176
Forlag: Peoples Press

Forfatter: Cana Buttenschøn

 

 

 

 

Fif: Følg eventuelt hashtagget #40ugerefter på Instagram, hvor mødre lægger deres uperfekte hverdag og små fiaskoer op. Om ikke andet, kan man få et smil på læben af de søde og sjove billeder.

Sara

Svar