Anmeldelse af “En julehistorie – og så alligevel ikke”

Anmeldelse af “En julehistorie – og så alligevel ikke”

I min 3. klasse har jeg i år læst “En julehistorie – og så alligevel ikke” højt. Det er en billedbog skrevet af Kim Fupz Aakeson med tegninger af Rasmus Bregnhøj.

Historien handler om, at nisser ikke altid arbejder hos julemanden, i julekalendere eller i stormagasiner. Så hvad laver de nisser vi aldrig ser eller hører om?
I historien bliver en nisse arbejdsløs og han har meget svært ved at finde et nyt job. Han føler sig ensom og observerer forskellige scenarier og mennesker på hans vej.
“En julehistorie” foregår på Sjælland og børn vil kunne genkende mange af stederne – både fra historien og fra tegningerne. Nissen når Sjælland rundt i sin søgen på et job og det er bestemt ikke kedelige jobs han forsøger sig med – et eksempel er havenissevikar. Et job han meget hurtigt mister, da han ikke er særlig dygtig til det. Nissen møder på et tidspunkt en mand, Gregers, med en meget dårligt hukommelse. Grundet Gregers dårlige hukommelse, kan de to nu holde juleaften hver eneste aften – og det er noget der giver julelys i børns øjne 😉

Jeg har en kæmpe forkærlighed for Kim Fupz Aakesons bøger og jeg har faktisk endnu ikke læst en bog af ham, jeg ikke kunne lide. Denne bog var ingen undtagelse – og mine elever elskede bogen. Vi grinede i fællesskab – og ofte af forskellige ting. Historien og tegningerne er fantastiske, skøre og fulde af humor! Fantastisk – jeg læser den gerne igen og igen og det gør mine 3. klasser også.

Derfor får “En julehistorie – og så alligevel ikke”:

Forfatter: Kim Fupz Aakeson

Sider: 45

Første sætning: “Nisserne har travlt i december, det er klart nok, der fyrer de den af med grød og gaver og juleudstillinger, og alle nisser har jobs i stormagasinerne, og alle elsker dem og skriver bøger om dem og synger sange om dem, og de har tit deres egne julekalendre i fjernsynet.”

Rikke K

Relaterede indlæg

Svar