Six of Crows / Kragens Kald

Six of Crows / Kragens Kald

Efter at have læst utallige anmeldelser af Six of Crows på nettet, kastede jeg mig til sidst, med stor iver, ud i at læse den. Hvis jeg skal beskrive bogen med en enkelt sætning må det være: Et fantasyremix af filmene Mission Impossible og Ocean’s Eleven.

Selve historien starter i slumkvarteret i byen Ketterdam i landet Kerch, hvor vi bliver introduceret til de seks hovedpersoner, som skiftevis har synsvinklen på historien:

Kaz “Dirtyhands” Brekker er en af de højest rangerende medlemmer i gadebanden The Dregs. Hans fortid er et mysterie, og hans kendetegn er, at han altid er iført sorte handsker og en vandrestok med et kragehoved som håndtag.

Inej “The Wraith” Ghafa er Kaz’ uvurderlige højrehånd. Hun har gennem sin træning som akrobat uovertrufne klatreevner, og bliver sjældent set af sine modstandere før det er for sent.

Jesper Fahey er den adrenalinafhængige skarpskytte, som gerne smider en fræk bemærkning – selv i en presset situation.

Wylan Van Eck er sprængstofekspert, og et es i ærmet i Kaz’ plan om at holde Jan Van Eck (Wylans far) til sit ord.

Nina Zenik er den dødsensfarlige Grisha (magiker) Heartrender, der har evnen til at manipulere den menneskelige krop. Dermed kan hun ændre sit eget og andres udseende, samt standse et andet menneskes hjerte.

Mathias Helvar er outsideren i gruppen. Han er medlem af en krigerorden ved navn Drüskelle, som har til opgave at fange Grisha som Nina. Da gruppens opgave er at bryde ind på The Ice Court, som er Mathias’ hjem, er de afhængige af hans viden.

 

Kaz Brekker får til opgave af rigmanden Jan Van Eck at bryde en fange ud af The Ice Court, som er en næsten uindtagelig fæstning i det kolde land Fjerda. Fangen er en kemiker, der kan lave en substans, som kan ændre verdensordenen, da den kan gøre de magtfulde magibetvingende Grishas til slaver, samtidig med at deres kræfter forstærkes.
Til gengæld for 30 millioner Kruge (møntfod) skal gruppen gøre det umulige – og de er oven i købet under tidspres, fordi det lader til, at de ikke er de eneste, der er ude efter kemikeren.

Jeg havde store forhåbninger til denne bog, og blev derfor i begyndelsen meget skuffet. Bogen er lang tid om at komme ordentligt i gang, og da fortællingen er delt mellem seks personer, følte jeg, at der gik lang tid, før jeg begyndte at kende dem godt nok til at føle noget for dem.
Dog skal det siges, at den levede op til alle mine forventninger, da jeg var omkring halvvejs igennem. Især Jesper bringer en god dosis humor ind i en ellers meget alvorlig verden, hvor alle vores hovedpersoner mærker eller har mærket livets grusomhed. Jeg opdagede til sidst, at jeg mod mine forventninger heppede på disse hårdkogte forbrydere.

Næste bog i serien hedder “Crooked Kingdom”

imageimageimageimageimage

Forfatter: Leigh Bardugo

Læst på engelsk

Originaltitel: Six of Crows

Dansk titel: Kragens Kald

Første sætning: “Joost had two problems: The moon and his moustache.”

 

 

Sara

Relaterede indlæg

Fourth Wing

Fourth Wing

Promise boys

Promise boys

Svar