Sindstequila

Sindstequila

Jeg må indrømme, at jeg fra starten havde tårnhøje forventninger til den unge forfatterinde Sofie Riis Endahl, der står bag “Sindstequila”.

Efter at have læst et par af hendes noveller, faldt jeg pladask for hendes hudløst ærlige fortællestil, som ofte beskæftiger sig med nogle af de hverdagstabuer, som teenagere kæmper med.
Jeg blev bestemt ikke skuffet! De to hovedpersoner er tiltalende, ærlige og ægte – selv når de lyver for sig selv. Man føler, at man følger med i to virkelige teenagepigers liv.

Er det okay at være forelsket i en fyr uden at være klar til at have sex med ham? Kan man være sig selv, selvom man er hende den nye pige, der ikke er som alle andre?

I “Sindstequila” møder vi de to gymnasiepiger Anne og Rei.
Anne er lige flyttet til Nordsjælland fra Jylland. Hun har svært ved at finde sin rolle blandt sine nye kammerater da hun føler sig malplaceret og anderledes. Hun savner Jylland og sin ekskæreste Peter, som hun var nødt til at slå op med, da hun flyttede. I et forsøg på at passe ind bliver hun vildere og vildere til festerne, og ender med at få delt et billede af sin halvnøgne krop på facebook – Uden sin accept.

Rei er en del af en populær pigegruppe. Hun ved selv, at hun bevæger sig i gruppens periferi, og at især hendes mødom er et omdiskuteret emne i gruppen, der finder status og underholdning i one-night-stands. Hun når et punkt, hvor hun skal vælge mellem at leve op til venindernes forventninger om, at hun skal miste mødommen, eller vælge en anden vennegruppe.

 

Begge piger kæmper med deres identiteter, og især det at stå ved den man er, og det man vil. Balancegangen mellem at passe ind og at overholde sine egne grænser tipper konstant, og pigerne forsøger at holde fast i begge dele uden at gå for meget på kompromis.

Jeg er dybt imponeret over Sofie Riis Endahl. Hun skriver levende og ærligt uden at romantisere. Hendes billedsprog virker naturligt og man føler ikke bare at man kender personerne… Man ER personerne.

Det er måske ikke stor kunst eller hjertegribende fortælling, men “Sindstequila” har noget, som jeg har manglet. Det er en ærlig fortælling om den sværeste balancegang i verden – Balancen mellem at turde være sig selv og at finde sin plads i fællesskabet i en alder, hvor man måske ikke er sikker på, hvad nogen af delene indebærer.
Jeg vil anbefale “Sindstequila” til alle piger, der står på tærsklen til ungdomsuddannelsen – Lige dér, hvor man skal til at vælge, hvem man vil være.

 

 

 

 

Titel på originalsprog: Sindstequila

Forfatter: Sofie Riis Endahl

Forlag: Byens forlag

Genre: Ungdomsroman

Sidetal: 267

 

Sara

Relaterede indlæg

Promise boys

Promise boys

Svar