Rikke K: Vækst, nørder og dét at kaste sig ud i noget nyt.

Rikke K: Vækst, nørder og dét at kaste sig ud i noget nyt.

Jeg vil nu kaste mig ud i et mere personligt indlæg. Indtil videre har vi, Rikke, Sara og jeg, kun skrevet anmeldelser og mindre personlige indlæg, hvor fokus har været på læseoplevelser/en eller flere bøger. Lige da vi havde startet bloggen, spurgte jeg i en bogbloggergruppe på facebook: “Har I gode råd til en nyopstartet bogblogger?”. Jeg fik utroligt mange svar og de var alle brugbare. Det var min første virkelig positive oplevelse i forhold til bogbloggerverdenen og jeg følte mig faktisk utroligt inspireret efterfølgende. Vi fik tips som: “Start med at skrive en masse indlæg. Bare fyr den af. Senere finder du ud af, hvad jeres stil er” og “Prøv dig frem. Det kan ikke gå galt og jo mere du skriver, jo hurtigere finder du ud af hvad der virker.” Så det gjorde vi.
Vi startede bloggen i november 2016 (det er KUN tre måneder siden!) og vi har skrevet en masse anmeldelser, vi har modtaget vores første anmeldereksemplar og vi er i fuldt gang med at arrangere et bogbloggerevent i København. Nu føler jeg, at det er på tide, at skrive dette mere personlige indlæg, hvor mine tanker og refleksioner er i fokus.

For at vende tilbage til bloggens opstart. Tænk at det kun er tre måneder siden – der er sket så meget, at det føles som et halvt år siden… Bloggen startede egentlig som en spontan idé jeg fik. Jeg har altid elsket at skrive og i folkeskolen og på seminariet, har mine yndlingsopgaver altid været dem, hvor man skulle anmelde skønlitteratur. Efter jeg blev færdig med min uddannelse og begyndte at arbejde som skolelærer, var det ikke længere mig, der skrev anmeldelser – nu modtager jeg dem bare (fra 10 årige børn – dét er fantastisk og underholdende på én gang). Men jeg savnede det og begyndte at følge diverse bogblogs på instagram og facebook. Samtidig savnede jeg det ikke helt nok til, at jeg kunne overskue, at begynde at anmelde bøger… Hvem skulle læse dem, hvordan skulle jeg få følgere og hvad med hjemmesiden?
En aften sad jeg sammen med Rikke og Sara. Vi spiste tapas og drak rødvin (det er ret meget “vores ting”). Jeg nævnte mine tanker om bogbloggeri for dem og spurgte om det måske var noget, de kunne være interesserede i. Alt for hurtigt blev vi enige om, at det var vejen frem og at vi skulle afsted til Bogforum umiddelbart efter.
Sara og jeg tog afsted til Bogforum. Det var nok den perfekte timing. Vi gik derfra og var super inspirerede og KLAR!
Min kæreste er heldigvis lidt af en hjemmeside nørd og fik lavet en skøn hjemmeside til os – en hjemmeside, der var lige som vi ville have den. Han har virkelig haft tålmodighed med os. Tre lidt for blonde kvinder, der aldrig har haft en hjemmeside før. Nu klarer vi det ok – tror jeg nok 😉

Mindst lige så spontant, besluttede vi os for at lave et bogbloggerevent, da vi opdagede, at der ikke blev holdt events i København. Vi ville gerne have tips og lære bogbloggere at kende – så hvad gør man så? Man holder da et bogbloggerevent, selvom man er helt på bar bund. Nu har vi et samarbejde med KBH Læser festivallen, hvis tema i år er VÆKST… Ret passende, hvis I spørger mig.
Nu står vi her, tre måneder efter opstart, og er SÅ overraskede over den respons vi har fået. Både på hjemmesiden, mails og vores event.

Jeg glæder mig til at se, hvor vi er om et år og hvilke oplevelser vi har fået dér. Det jeg egentlig prøver at sige er, tak. Tak, fordi I har taget så godt imod os og tak, fordi I har vist os en ny verden. En verden proppet med lige så nørdede bogelskere som os! Vi glæder os til at lære af jer og lære jer bedre at kende.

Rikke K

Svar