Among the Beasts and Briars

Among the Beasts and Briars

Citat: “Briars, brambles, bones and blossom, I smell a girl who can’t be forgotten,” said the monster at the door.

Jeg havde brug for en “let” læseoplevelse, som kunne underholde mig og være forholdsvis hurtigt overstået. Among the Beasts and Briars skuffede bestemt ikke.

Det er en fantasy-roman, der handler om Cerys som lever i et land, hvor kongens magi, i form af en krone, holder skoven omkring i skak. Der er rædselsfulde monstre, som vil forsøge at slå landets beboere ihjel eller forvandle dem til de frygtindgydende “bone-eaters”.
Cerys’ far er kongens gartner og så bærer hun selv på en hemmelighed, som ingen andre end hendes far ved: Hendes blod er magisk.
Da slottet bliver angrebet af skovens monstre, bliver hun tvunget til at flygte med kronen. Hun og hendes tro følgesvend, en ræv ved navn “Fox”, må forsøge at skaffe hjælp fra det sagnomspundne land Voryn som ligger midt i den frygtede Wildwood. Utallige farer og en god portion magi venter dem i skoven, hvor intet er, som det ser ud.

At læse Among the Beasts and Briars er som at læse et eventyr i romanform. Hovedpersonen foretager en personlig udviklingsrejse, overvinder tre “prøvelser”, får hjælp fra to “hjælpere” og vinder selvfølgelig “prinsen” til sidst (er blot nogle af de mange eventyrtræk, som den anvender). Alligevel formår forfatteren at give sin læser et personligt forhold til karaktererne, og jeg var så meget revet med, at jeg læste den på to aftener.
Bogens svaghed er, at den er temmelig forudsigelig – hvilket ikke nødvendigvis er en dårlig ting, men for nogle læsere vil det være et irritationsmoment.

Bogen er endnu ikke oversat til dansk.

Læst på engelsk
Genre: Young Adult Fantasy
Original titel: Among the Beasts and Briars
Forfatter: Ashley Poston
Sidetal: 338
Forlag: Balzer and Bray under Harper Collins

Sara

Relaterede indlæg

Fourth Wing

Fourth Wing

Promise boys

Promise boys

Svar